
Var lite nervös för att bjuda på cashewbiffarna. Bara för att jag gillar dom så betyder det ju inte att andra gör det och en i sällskapet är lite petig med maten så det är alltid lite nervöst innan. Tänkte egentligen bjuda på vitkålsgratäng men när jag frågade sällskapet om de önskade vitkålsgratäng eller sötpotatispommes så var det ingen tvekan om att sistnämnda var vinnaren.
Tänkte dela med mig av det enkla men ack så goda receptet.
4 portioner
100 gram cashewnötter
1½ dl ströbröd
1½ dl lagrad ost
3 ägg
2 msk vatten
1 tsk salt
Mixa cashewnötterna i en blender tills det blir som mjöl. Tillsätt sedan alla ingredienser och mixa till en jämn smet. Forma smeten till 4 biffar med blöta händer (fastnar annars väldigt lätt på händera) och stek 2-3 minuter per sida.
Rekommenderar att servera biffarna med något lättare då biffarna i sig är väldigt mastiga. En matig sallad passar perfekt. Tycker även om att pressa citron på biffarna.
0