Eftersom receptet på chiligrytan är efterfrågat så tänkte jag att jag kan lägga upp det här om ni också vill göra succé under en middagsbjudning. Orginalreceptet är från Allting blir bättre med bacon! men jag har gjort lite ändringar i min egen.
4-6 portioner
1 kg högrev
1 pkt bacon
2 vitlök solo
1 grön chili
1 habanero (går även bra med vanlig röd chili vilken är mildare i smaken)
1 msk chilipulver
2 msk mjöl
2 msk koriander från kryddhyllan
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
några droppar liquid smoke
3 msk rödvin
3 msk socker
5 stänk tabasco
1 tsk oregano
1 öl av lagertyp
1/2 dl oxfond med rödvin
vatten
Börja med att strimla och steka baconen knapriga, lägg den därefter i en gryta. Stek sedan köttet i omgångar (gärna i fettet från baconen) och vitlöken som du hackat grovt. Lägg köttet i grytan med baconen.
1 kg högrev
1 pkt bacon
2 vitlök solo
1 grön chili
1 habanero (går även bra med vanlig röd chili vilken är mildare i smaken)
1 msk chilipulver
2 msk mjöl
2 msk koriander från kryddhyllan
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
några droppar liquid smoke
3 msk rödvin
3 msk socker
5 stänk tabasco
1 tsk oregano
1 öl av lagertyp
1/2 dl oxfond med rödvin
vatten
Börja med att strimla och steka baconen knapriga, lägg den därefter i en gryta. Stek sedan köttet i omgångar (gärna i fettet från baconen) och vitlöken som du hackat grovt. Lägg köttet i grytan med baconen.
Fräs köttet, baconen och vitlöken med den gröna chilin och habaneron (när du hackar chilin, behåll frönen innuti vilka ger ännu mer smak). Pudra över mjöl samt de torra kryddorna och sockret. Häll på ölen, oxfonden, vinet och fyll på med vatten tills det täcker köttet.Stänk sedan på både tabascon och liquid smoke. Koka upp och låt det puttra på svag värme under lock i 4-5 timmar (oftast tar det längre tid för mig och jag blir irriterad och kokar det ordentligt sista timman). Köttet ska "strimla" sig. Servera med tortillachops, crème fraîche (eller gräddfil) och cheddardipp. Man kan även ha guacamole och salsa om så önskas.
0